Annulering najaarsbeurs 2020

Met pijn in ons hart hebben we besloten om de najaarsbeurzen uit te stellen tot het voorjaar 2020.
 Misschien niet geheel verrassend, het zat er al aan te komen maar toch is dit voor niemand een leuk bericht. Niet voor verkopers die zoveel leuke spullen hebben om te verkopen en wat bij te verdienen. Niet voor de altijd enthousiaste bezoekers die voor leuke prijzen de kinderkledingkast voor het najaar weer willen vullen. En niet voor ons als organisatie: weer een heel beursseizoen dat wegvalt.

Maar met de 1,5m afstand eis die nog steeds geldt en voorlopig ook blijft gelden is een indoor Kinderbeurs XXL  niet in te richten. De locatie staat altijd bomvol met kramen, de bezoekers komen altijd met velen tegelijk en die 1,5m afstand gaat dan echt niet lukken. Wij willen het overigens ook niet op ons geweten hebben dat de KinderbeursXXL een Corona brandhaard wordt en er mensen (dood)ziek worden.

Veel mensen denken superenthousiast mee en geven suggesties om de beurs anders in te richten zodat het wel kan. Geloof ons, we hebben alle opties overwogen en bekeken maar het gaat écht niet lukken:

  • Minder beursplekken in de zaal opbouwen is geen optie.
    De locatiehuur vereist een min. aantal beursplekken om alle kosten te dragen. Met minder kramen gaat dat helaas niet lukken. Overigens komen de bezoekers juist graag naar de beurs voor het enorme aanbod dat er dan voor de helft niet is.
  • Tijdslots voor bezoekers instellen is geen optie.
    De bezoekers willen op onze beurs altijd eerste keus. Het risico dat bezoekers niet later willen komen en het aantal bezoekers (en dus de verkoop) flink gaat tegenvallen is erg groot.
  • Buiten op het parkeerterrein van de beurslocatie een beurs organiseren is geen optie.
    Niet alle locaties hebben hier de ruimte voor, vergunningstechnisch mag dit ook niet overal en om een beurs in oktober/november buiten te organiseren is qua weersverwachting ook niet fijn voor zowel verkopers als bezoekers.

We kiezen er dus voor om jouw beursplek en/of entreeticket kosteloos door te schuiven naar het voorjaar in 2021. Dankzij de speciale Corona garantie die van toepassing is op jouw boeking voor het najaar 2020 blijven je tickets geldig voor de eerstvolgende beurs op de betreffende locatie. Geld terug is geen mogelijkheid.

De exacte nieuwe data zullen we binnenkort aanpassen op onze website en via Facebook en Instagram communiceren. Volg ons dus vooral in het geval je dit nog niet doet. Laten we hopen dat we er in het voorjaar van 2021 dan weer met z’n allen een mooie drukke en succesvolle indoorbeurs van kunnen maken!

Maar……..mogelijk is er wel een tof alternatief, lees hieronder alles over ons idee:

MEGA OUTDOOR KOFFERBAKSALE

Om toch creatief te zijn denken we er over na om een MEGA openlucht kofferbaksale te organiseren. Hoe tof zou het zijn om tóch nog je spullen Corona-proof te kunnen verkopen. Gezellig en makkelijk vanuit je eigen kofferbak. Neem zelf je kleedje, tafel of kledingrek mee en richt je beursplek in zoals jij dat wil. Kom met je auto, aanhanger of camper en richt je eigen ‘winkel’ in! Of bezoek de MEGA kofferbaksale en koop toch nog voordelig de najaarscollectie en leuk speelgoed in voor je kids.

Voor events in de buitenlucht met een continue doorstroming van mensen is er geen maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen. En als we een enorm groot buitenterrein kunnen vinden is inrichting op 1,5m afstand geen probleem. Dus dit is mogelijk een leuk alternatief voor de indoorbeurzen die niet door kunnen gaan.

Deze Mega Kofferbaksale willen we ergens in het midden van het land organiseren, bij voorkeur op 20 of 27 september.

Momenteel zijn we in gesprek met een aantal grote buitenlocaties om te kijken of we dit voor elkaar kunnen krijgen. Wat de kosten voor een beursplek worden en wat er allemaal aan vergunning, faciliteiten, leuke koffie-, en foodtrucks etc nodig is en of dit haalbaar is. 

NB: wel of geen deelname aan deze kofferbaksale staat los van je beursplek voor het voorjaar. Die blijft gewoon voor jou gereserveerd staan.

Wordt vervolgd………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek direct je tickets

X